2012. december 28., péntek

A Midász Társaság

Nem sokat blogoltam mostanában, de mentségemül szolgáljon, hogy dolgoztam. Például írtam (és javában írom) az új regényt, amelynek A Midász Társaság címet adtam. Mit lehet róla előzetesen elárulni? Fogós kérdés. A helyszín ezúttal főként Franciaország lesz, viszont továbbra is Patrick Foster és Bertie Hook állnak majd főszereplőkként a cselekmény középpontjában. Isaac Crowley könyvtárigazgatót új oldaláról ismerjük meg, lelkes bélyeggyűjtőként hanyagolja el a munkáját és más fontosabb teendőit.
Akinek nem ugrana be elsőre: Midász (vagy Midasz - a helyesírást még nem döntöttem el) phrügiai király volt, akit az az átok sújtott, hogy minden arannyá változott, amit csak megérintett. Később pedig Apollón büntetésből szamárfüleket növesztett neki, mert egy zenei versenyen nem őt nevezte meg győztesnek. Szerencsére, az efféle hatalmi visszaélés ma már csak a mítoszokban létezik... :)

Szóval, ha minden jól megy, és a kiadó is érdemesnek tartja rá, nyár körül újabb regénnyel jelentkezem. Reszkessetek, könyves bloggerek!